Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Keşfedilmesi Gereken Harika Bir Yer - Dikili/Bademli

23 Şubat 2022 Çarşamba

Keşfedilmesi Gereken Harika Bir Yer - Dikili/Bademli

Keşfedilmesi Gereken Harika Bir Yer - Dikili/Bademli 

İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan Bademli köyü, gerçekten keşfedilmesi gereken harika güzellikler barındırıyor! Masmavi bir deniz ve bembeyaz bir kumsal... İşte tüm güzellikleriyle Bademli köyü! 

Paylaştığım bu resim bile, Bademli'nin ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatmaya yetiyor da artıyor bile!... İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan bu köy, keşfedilmeyi bekliyor. Doğanın içinde masmavi bir denizi ve bembeyaz kumsalıyla adeta bir Dünya cenneti! Bademli denen bu cennet yerin geniş kumsalları vardır. Aynı zamanda Bademli Sahili'nin hemen yakınında, zamanında yaşanmış şiddetli depremler sonucu oluşmuş üç ada bulunmaktadır. Bu adalar ülkemize son derece yakın olsa da, iki ada Yunanistan'a aittir. Bademli'de aynı zamanda denizin tam ortasında bir kaya yer almaktadır. Anlatılanlara göre, aslında Dikili denen yer bu kayalık. Bu kayalık, efsanelere göre depremler sonucu sulara gömülmüş antik bir kent bulunmakta. Bu da aslında Bademlik'de Atlanis'e benzer, sular altında kalmış bir kasaba bulunmakta. Rivayetlere göre, zamanında meydana gelen şiddetli depremlerle yok olmuş bu şehirde, kimi zaman insanlar define aramaya çıkmaktadır. Ancak, bu bölgeye gitmek kesinlikle yasaktır ve cezası da çok yüksektir. Bademli'nin hemen yakınlarında bulunan bu üç ada, birçok tarihi kalıntıya da ev sahibi yapmaktadır. Bu adalarda ayrıca muhteşem oteller bulunmaktadır. Eğer, masmavi bir denizin ortasında harika bir tatil yapmak istiyorsanız, Bademli sizin için en uygun seçenek olacaktır! 

Ancak Bademli, sahip olduğu bu güzelliklere rağmen fazla bilinen bir yer değildir. 
Bence Bademli, süratle turizme kazandırılmalı! Eminim ki, burası turizme kazandırıldıktan sonra, Antalya ve Bodrum gibi tatil beldelerini sollayacak ve burası yerli ve yabancı milyonlarca turistin akınına uğrayacaktır! Her yaz Bademli'ye tatile gideriz ve buranın müthiş tarihi ve doğal güzelliği, her sene bizleri mesteder! Gerçekten ülkemizin keşfedilmeyi bekleyen birçok güzel yerleri var ve gerçekten çok güzel bir ülkeye sahibiz! Böyle kim bilir keşfedilmeyen daha nice güzel yerler var!... Bademli'ye Temmuz ayında gitmenizi öneririm. Temmuz ayında, Bademli'nin denizi her zaman berrak ve temizdir. Bazen Bademli'nin denizi dalgalı ve kirli olabiliyor. Onun için, Bademli'ye Temmuz ayında giderseniz, denizin ve kumun tadını daha iyi çıkarabilirsiniz! Eğer "tatilde nereye gitsem" diyorsanız, size Bademli'yi şiddetle tavsiye ederim! Bademli'ye bu makalemde paylaştığım konumdan göz atabilirsiniz! Yeni yazımda görüşmek üzere, hoşçakalın!















Bu yazıyı beğendiyseniz, Kişisel Yazılarım blogumu takip ederek, yeni gönderilerden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Kişisel Yazılarım'daki gönderileri sosyal ağlarınızda paylaşarak, daha fazla insanın okumasına yardımcı olabilirsiniz. Kişisel Yazılarım bloguma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, Kişisel Yazılarım blogumda keyifli vakit geçirmenizi dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder