Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Dünya Durduğunda....

4 Şubat 2022 Cuma

Dünya Durduğunda....

Dünya Durduğunda....

Dünyamız kendi etrafındaki dönüşünü 24 saatte, güneş etrafındaki dönüşünü 365 günde tamamlıyor. Peki, dünyanın dönmesi yavaşlayarak durması durumunda neler yaşanır? Dünyanın dönmeyi kesmesi durumunda başımıza neler gelir? Keyifli ve sürekleyici bir yazı sizleri bekliyor!... Dünyanın dönme hızı bugün 04.02.2022 tarihinde gece saat 00:00'da başlıyor!... 


Dünyamızın kendi etrafındaki dönüş hızı, saatte 1670 km, güneş etrafındaki dönüş hızı ise 107 bin km.'dir. Bu dönme hızının bir anda yavaşladığını düşünelim. Dünyanın kendi etrafında dönme hızı 1670 km.'den 1270 km'ye düşürelim... İlk başta yaşanan olay, günlerin uzaması olacaktır. Günler artık 24 saat değil, 48 saate çıkmış durumda. Tüm bu değişimler, uyku bozukluklarına neden olmakta... Çünkü insanlar bu yeni değişimlere henüz ayak uydurabilmiş değil. Herkes bir tuhaflık olduğunu anlıyor ama nedenini tam olarak kestiremiyor... Dünyanın dönme hızı yavaşladığı için artık günler daha uzun... Bu durum, güneşin olduğu bölgelerin sıcaktan kavrulmasına, karanlık olan bölgelerde havaların giderek soğumasına neden oluyor. Sıcaklık ortalamasının aşırı artmasıyla, güneşin olduğu yerlerde aşırı sıcaklık nedeniyle su kaynaklarının azalmasına ve bölgelerin çöle dönüşmesine neden oluyor. 
Diğer yandan gecelerin uzun sürmesi nedeniyle, güneşin doğması 1-2 günü bulabilmekte ve bu yüzden dondurucu soğuklara maruz kalmaktadır. Dondurucu soğuklar yüzünden güneşin olmadığı bölgelerde büyük ve geniş buz kütleleri oluşmaya başlıyor... 

05.02.2022 - Dünyanın Dönüş Hızının Yavaşlamasının Üzerinden 1 gün geçti... 



 Dünyanın yavaşlamasının üzerinden 1 gün geçti. Bugün dünyanın kendi etrafındaki dönüş hızı 1070 km'e, güneş etrafındaki dönüş hızı ise 60 bin km'ye düşmüş durumda. Artık güneş sistemimizin en yavaş dönme hızına sahip Merkür gezegeninden biraz daha hızlı dönüyoruz. Tüm bu durum, dünyanın dengesini iyice alt-üst ediyor! Ancak, insanlar halen daha olan biteni anlayabilmiş değil! Artık dünyanın bir günü 48 saat değil, 62 saate çıkmış durumda! Yani, güneş 62 saatte bir doğup batıyor. Tüm bu  değişimler, dünyamızın sıcaklık farklarının giderek artmasına neden oluyor. Güneşe mâruz kalan yerler, artık sıcaktan kavrulmaya başlıyor! Dünyanın dönme hızının yavaşlamasıyla birlikte, yağmur ve kar gibi hava olayları neredeyse yok olmuş durumda! Gezegenimizin güneş olan yerleri, dünyanın yavaşlamasıyla birlikte daha aydınlık ve sıcak... Güneşin olduğu yerlerde sıcaklık +150 santigrat dereceye çıkmış durumda. Öyle ki, bu sıcaklık demiri kadar yüksek... Öte yandan, güneşin olmadığı yerlerde sıcaklık ciddi anlamda düşmeye başlıyor. Sıcaklık -150 dereceye kadar düşüyor. Dünyanın dönme hızının yavaşlamasıyla, güneşin olduğu yerler ne kadar sıcaksa, güneşin olmadığı yerler o kadar karanlık ve soğuk... Dönme hızının yavaşlamasıyla bir yıl artık 365 gün değil, 400 günde tamamlanıyor. Yani, dünyanın dönme hızı her yavaşladığında zaman biraz daha uzuyor.

04.03.2022 - Dünyanın Dönme Hızının Yavaşlaması Üzerinden Bir Ay Geçti

Dünyanın dönüş hızının yavaşlamasının üzerinden 1 ay geçti... Dünyamızın kendi etrafındaki dönüş hızı 100 km'ye, güneş etrafındaki dönüş hızı ise 1200 km'ye düşmüş durumda ve artık durmak üzere... Dünyanın dönme hızının bu kadar hızlı bir şekilde düşmesi yüzünden, dünya üzerindeki oksijen oranı da o kadar düşüyor. Değişimlere ayak uyduramayan tüm canlılar ya kavrularak ya da donarak hayatını kaybediyor. Artık, dünyanın birkaç bölgesi dışında hiçbir yer güvenli değil. Dünyanın güneş alan yerleri, aşırı sıcaklık nedeniyle bir cehennemi andırırken, güneşin olmadığı yerler, neredeyse bir buz küpünü andırıyor. Güneşin olduğu yerlerde sıcaklık 300 santigrat dereceye çıkmış durumdayken, güneşin olmadığı karanlık yerlerde sıcaklık -300 santigrat dereceye kadar inmiş durumda. Bu durum, canlıların hayatta kalmalarını imkânsız kılıyor! Ancak, Amerika, Rusya, İrlanda gibi yerler, tüm bu değişikliklere rağmen, hâlen güvende. Dünyada yaşayabilen çok az canlı buralarda bulunmakta. Günümüzde 7,5 milyar olan dünya nüfusu, dünyanın dönme hızından kaynaklanan durumlar sebebiyle 200 bin kişiye kadar düşüyor. Sadece bu bölgelerde yaşayanlar, şanslı. 

04.05.2022 - Dünyanın dönme hızının yavaşlamasının üzerinden 3 ay geçti...

Dünyamız artık tamamen durmuş durumda. Bırakın dönmeyi, herhangi bir hareketlilik bile söz konusu değil. Dünyamız, dönmeyi artık tamamen bıraktı ve bu yüzden artık hiçbir yer güvende değil! Değişimlere ayak uyduramayan tüm canlılar yok olmuş durumda! Ancak, değişimlere ayak uydurup hayatta kalmaya çalışan 5.000 kişilik bir insan nüfusu mevcut. Dünyanın dönmeyi durdurmasıyla birlikte, artık güneşin olduğu yerlerde sıcaklık +500 dereceye çıkmış durumda! Güneşin yer aldığı bölgelerde bırakın canlının yaşamasını, kaya ve hatta dağların da ayakta kalması güç! Güneşin yer aldığı bölgeler artık bir cehennemi andırıyor! Öte yandan, güneşin olmadığı karanlık bölgelerde sıcaklık -500 dereceye kadar düşmüş durumda. Bu durum, bölgenin tamamen buza dönüştüğü anlamına geliyor. Bu değişimlere ayak uydurabilen birkaç canlı dışında, dünyadaki tüm canlılar yok olmuş durumda!  Peki siz, dünyanın hızı birden bire yavaşlasa ve daha sonra aninden dursa, ne yapardınız? Sabah uyandığınızda, güneşin saat 04:00'de doğduğunu görseniz ve iki üç gün sonra batacağını öğrenseniz tepkiniz ne olurdu? Tüm bu değişimlere nasıl ayak uydururdunuz? Dünya durduğunda ve bu değişimler yaşandığında, hayatta kalmak için ne yapardınız? Lütfen cevaplarınızı yorumlarda belirtin.

Dışarıdan herhangi bir müdahale olmadığı müddetçe, böyle bir şeyin yaşanması, bilimsel olarak mümkün değil. Biz sadece, biraz hayal gücümüzü de kullanarak bir beyin fırtınası yapmak istedik. Umarım bu yazdığım yazıyı keyifli ve sürekleyici bulursunuz. Bu yazımı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Bu yazıyı beğendiyseniz +1 butonuna basmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayınız. Ayrıca bana destek olmak için blog sayfamda bulunan Google reklamlarına da tıklayabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder