Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Gelişen Teknoloji ve Küçülen Dünya

5 Şubat 2022 Cumartesi

Gelişen Teknoloji ve Küçülen Dünya





Gelişen Teknoloji ve Küçülen Dünya


Yükleniyor: 371712/390308 bayt yüklendi.


İletişim ve bilgi teknolojileri bu kadar gelişmiş değil iken, insanlar birbirileriyle mektup yazarak haberleşiyordu. Bu mektupların insanların eline ulaşması haftalar hatta ayları alıyordu. Bu mektupların insanlara ulaştırılmasında posta güvercinleri ve postacılar kullanılıyordu. İnsanların birbirinden haber alması için haftalarca beklemeleri gerekiyordu. İletişim ve bilgi teknolojilerinin henüz gelişmediği çağlarda insanlar, mektup göndererek, telgrafla, dumanla haberleşiyorlardı. Tabii ki, o zaman böyle bir teknoloji bulunmadığında, bu zahmete katlanmak zorundaydık. Sadece iletişim kurmak değil, diğer işlerde de büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Örneğin, İstanbul'dan İzmir'e gitmek isteyen bir kimse, o zaman uçaklar bulunmadığından ya at arabasıyla ya da gemiyle gitmek zorundaydı. 


O zamanlar, uçak, tren, otomobil gibi teknolojiler icat edilmeden önce bu yolculuk, günleri hatta ayları alabiliyordu. Tabii ki, teknolojinin olmadığı bir dünyanın ne kadar da büyük olduğu düşünülüyordu. Sanayi Devrimi'ne kadar, insanlar hayatlarını bu şekilde sürdürüyorlardı. İnsanların geçim kaynağı çoğunlukla tarım ve hayvancılıktı. Sanayi Devrimi ile teknoloji alanında ilk adımlar atılmaya başlandı. Bu adımların başında dumanla çalışan gemiler, benzinle çalışan arabalar icat edildi. Böylece modern bir dünyanın ilk adımları atılmış oldu. Teknoloji geliştikçe de dünya giderek küçülmeye başladı. Çünkü, teknoloji olmadan önce insanlardan haber almak bile bu kadar güç iken, günümüzde sahip olduğumuz bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde, insanlarla iletişim kurmak, nefes alıp vermekten bile daha kolay! Artık teknoloji sayesinde en uzak ülkelerdeki insanlarla bile rahatlıkla iletişim kurabiliyoruz. Birbirimiz hakkında daha çok şey öğreniyoruz. Hakkında araştırma yapmak istediğimiz bir konuya ulaşmak için önceden kütüphanelere gidip, birçok ansiklopediyi karıştırmak gerekiyordu. Ancak, günümüzde özellikle internet sayesinde, öğrenmek istediğimiz her türlü bilgiye tek tuşla ulaşabiliyoruz. Bu da, gelişen teknolojinin dünyamızı ne denle küçülttüğüne dair güzel bir örnek. Öte yandan, artık günümüzde gelişen ulaşım teknolojileri sayesinde de, bir yerden bir yere gitmek artık daha hızlı ve daha kısa. Sadece at arabalarıyla İstanbul'dan Çin'e gitmek istediğinizi düşünsenize.... Böyle bir yolculuğa ömrümüzün yeteceğini sanmıyorum... Ancak, günümüzde icat edilen uçaklar sayesinde İstanbul'dan Çin'e gitmek, sadece 12-13 saat. Artık insanlar çok uzak ülkelere bile rahatlıkla gidebiliyorlar. 

Tabii ki günümüzde teknoloji her zamankinden daha hızlı bir şekilde gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Belki de gelecekte, uzak bir ülkeye gitmek, Gaziosmanpaşa'dan Bayrampaşa'ya gitmek kadar kolay olacak... Belki de hızlı uçakların yerini, ışık hızında giden trenler yer alacak. Bu sayede, insanlar tıpkı başka bir ilçeye arabayla gitmek gibi kolayca istedikleri ülkeye birkaç dakikada ulaşacaklar! Bunun için zaten bilim insanları çalışmalar yapmaya başladılar. Eğer gelecekte böyle bir şey yaşanırsa, dünyamız artık daha da küçülecek, insanlar birbirilerine daha da yakınlaşacaktır. Belki de en uzak ülkelere gitmek, İstanbul'dan Bursa'ya gitmek kadar kolay olacaktır. Çünkü teknoloji durmaksızın gelişmeye devam ediyor ve gelişme hızı gittikçe artıyor. Bir insanın hayal gücü güçlü olduğunda ve çok çalıştığında her şeyi yapabilir. Bugünkü teknoloji alanındaki gelişmelerin altında da bu yatıyor! İnsanlar hayal ettikçe, bu hayallerini gerçekleştirmek için çalıştıklarında yapamayacakları hiçbir şey yok! İnsanın hayal gücü, dünyayı küçülen bir yer haline getirdi ve getirmeye de devam ediyor...


Kişisel Yazılarım adlı blogumda, insana ve hayata dair çeşitli konularda yazılar yazıp, insanlarla paylaşmaktayım. Paylaştığım bu yazılarda hiçbir alıntı ve kopya yapmıyor, yazdığım yazılardaki konuları gerek internet, gerekse başka kaynaklardan detaylı bir şekilde araştırıyor ve biraz da hayal gücümü katarak paylaşmaya çalışıyorum. Paylaştığım bu yazılarla insanların daha iyi ve dığru bir şekilde bilgi sahibi olmalarını amaçlıyorum. Kişisel Yazılarım blogumda paylaştığım yazılardan anında haberdar olabilmek için, blogumu takip edebilirsiniz. Arkadaşlarıızın da yazdığım yazılardan yararlanması için de sosyal medya hesaplarınızda veya WhatsApp gruplarınızda paylaşabilirsiniz. Yeni yazımda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.




Bu yazıyı beğendiyseniz +1 butonuna basmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayınız. Ayrıca bana destek olmak için blog sayfamda bulunan Google reklamlarına da tıklayabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder