Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Eğer Aldatılıyorsanız...

11 Şubat 2022 Cuma

Eğer Aldatılıyorsanız...

Eğer Aldatılıyorsanız...

Eşiniz veya sevgiliniz sizi aldatıyor mu veya hiç aldattı mı? Eşinizin veya sevgiliniz sizi neden aldatmış olabilir? İşte bu soruların cevabını ve çözüm önerilerini bulabileceğiniz muhteşem bir yazı, sizleri bekliyor! Belki de bu bilgilerle, ilişkiniz bitmeden aldatmaya bağlı nedenleri çözebilir ve ilişkinizi sağlıklı bir şekilde devam ettirebilirsiniz. Onun için bu yazımı mutlaka okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Hazırsanız, başlıyoruz. 

Öncelikle bilmemiz gereken şey, aldatmanın sadece bir cinsiyete ait olmadığı ve bu aldatmanın her cinsiyet tarafından da yapılabileceğini aklımızdan çıkarmamız gerektiğidir. Her kadın veya erkek, çeşitli nedenlerle eşini veya sevgilisini aldatabilir. Bu aldatmada aldatan kadar, aldatılan insan da suçludur. Bu yazımda, insanların neden aldattığını ve bu sorunların nasıl çözülebileceğini detaylı bir şekilde inceledim. İlk olarak, aldatmaya sebep olan birkaç durumdan bahsetmek istiyorum, bu sebepleri küçük başlıklar altında inceleyelim.

1 - Geçimsizlik 

Eğer kadın ve erkek arasında, çeşitli nedenlerle geçimsizlik yaşanıyorsa, bu tarafların birbirilerini aldatmalarına neden olabilir. Sonuç olarak ilişkilerinde geçimsizlik yaşayan kadın veya erkek, huzuru başka kimselerde aramaya başlar. Bu kişiler, zamanla başka kadın veya erkeklerle vakit geçirmek ve hatta cinsi münasebette bulunmaya istekli olmaya başlar. Sonuç olarak, yakın zamanda aldatmalar başlar.


2 - İlişkide Mutsuzluk 

Eğer bir insan, birlikte ilişki içinde bulunduğu insanla mutlu olamıyorsa, bu durum kişiyi aldatmaya itebilir. Belki, karşısındaki kişi ona çok iyi davranıyor ve mutlu olması için elinden geleni yapıyor olabilir, ancak eğer aldatılan kişi, karşısındakini nasıl mutlu edeceğini bilmiyorsa, aldatan kişi, zamanla bu mutsuzluktan sıkılır ve mutluluğu başkalarında aramaya başlar. Örneğin, kadın veya erkek, karşısındakini cinsi münasebet olarak mutlu edemiyorsa, aldatan kişi bu mutluluğu başkalarında aramaya çalışabilir. Bu da, aldatılmanın neden olduğu önemli faktörlerden birisi. 

3 - Ebeveynlerin İlişkide Baskısı 

Eğer bir erkeğin veya kadının ebeveynleri, ilişki sırasında kendilerine sürekli baskı yapıyorsa; örneğin bir kadının annesi, erkeği ve erkeğin tarafını beğenmiyorsa, bu konuda devamlı sorunlar çıkarıyorsa, doğal olarak, erkek kadından soğumaya ve bu nedenle, mutsuz olmaya başlar. Sürekli devam eden bu mutsuzluk, aldatmalara ve sonunda da ilişkinin sona ermesine neden olur.  

4- Eşlerin veya Sevgililerin Birbirlerine Karşı Tavırları 

Evet... Belki de eşlerin veya sevgililerin birbirlerini aldatmalarının en önemli sebebi olan maddeye geldik! Eşler veya sevgililerin birbirine karşı olan tavırları da, aldatmaya ve aldatılmaya yol açabilmektedir. Örneğin, bir erkek eşine sürekli şiddet uyguluyor, hakaret ediyor ve kaba davranıyorsa, söz konusu bu durum, kadın bu durumdan kurtulmak için, başkalarına yönelmeye başlar. Eşinin bu davranışlarından ötürü yaşadığı mutsuzluktan kurtulmak için, bu mutluluğu başkalarında aramaya başlar. Bunun için de, gerek iş çevresinde, gerekse arkadaş çevresinde başka erkeklerle ilişkiler kurmaya çalışır. Söz konusu bu durum, kadının erkeği neden aldatabileceğine verilebilecek bir örnektir. Peki, bir erkek kadını neden aldatabilir? Bir erkeğin kadında aradığı en önemli şeyler; sadakat, güven ve sevgidir. Aynı zamanda erkekler, cinsel hayata da önem verir. Eğer bir kadın, erkeğin aradığı bu şeyleri sağlayamıyorsa, örneğin sürekli sorunlar çıkarıyor, kendine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor, erkeği sürekli aşağılıyorsa, bu  tür davranışlar, erkeğin kadından soğumasına neden oluyor. Kadın sürekli aynı davranışları sergilediği için, erkek kadının bu davranışlarından sıkılıyor ve kendine daha mutlu olabileceği, bu isteklerini karşılayabilecek başka bir kadını aramaya başlar. Yani kısacası, erkek kendini bu kadından kurtarmanın yollarını bulmaya çalışır. İşte, belki de aldatmanın en önemli sebebi de, eşlerin veya sevgililerin, birbirine karşı olan tutum ve davranışlarıdır. 

Aldatmaya neden olabilecek bazı nedenleri açıkladıktan sonra, bu aldatılmalara nasıl bir çözüm getirilebilir, ona bakalım. Yine, bu çözüm önerilerini alt başlıklar altında inceleyeceğiz. 

1 - Öncelikle hatayı kendinizde arayın: 

Eğer aldatılıyorsanız ve bunu öğrendiğinizde, karşınızdaki kişiye kızmadan önce empati yaparak, hatayı kendinizde arayın. Belki de siz, bu yukarıda belirttiğim aldatmaya neden olan davranışlardan birini yapmış olabilirsiniz. Bu sebeple, karşınızdaki kişiyi mutsuz etmiş ve aldatmasına sebep olabilirsiniz. Unutmayın, aldatan kadar, aldatılan da suçludur. Eğer siz, karşınızdakini mutlu etmeyi başaramadıysanız, önce hatayı kendinizde aramalısınız. 

2- Aldatan kişiye neden aldattığını sorun: 

Eğer sevgiliniz veya eşiniz sizi aldatıyorsa, ona bu yüzden kızmak yerine empatiyle yaklaşın. Aldatan kişiye sizi neden aldattığını ve sizin ne gibi hatalarınız olabileceğini sorun. Eğer aldatan kişi sizi neden aldattığını, neden sizinle mutlu olamadığını söylerse, siz de bu hatalarınızı düzeltebilir ve ilişkinizi bitmekten kurtarabilirsiniz. 

3 - İlişkilerinize ailenizi karıştırmayın: 

Siz ve karşınızdaki insan yetişkin birer insansınız. Kararlarınızı kendiniz verebilir ve kendi başınıza hareket edebilirsiniz. Siz ve karşınızdaki insan belki de bir ömür boyu beraber olacaksınız. Eğer aileleriniz sürekli ilişkinize müdahale ediyorsa, buna izin vermeyin! "Ailenizle ilişkinizi tamamen koparın" demiyorum, demek istediğim şey; aileniz sürekli ilişkinizin bitmesi konusunda baskı yapıyorsa, siz ve eşinizi onların bu tavırlarını görmezden gelin ve onların size, hayatınıza ve ilişkinize karışmasına müsaade etmeyin. Bu davranış, aileleriniz yüzünden birbirinize karşı kötü davranmanızı önler. Unutmayın, bir kadın veya erkek, kendi ailesi veya eşinin ailesi tarafından baskı görüyorsa, sürekli ilişkinin bitmesi için zorlanıyorsa, bu durum kadın veya erkeğin bu ilişkiden sıkılmasına ve aldatılmalara neden olabilir. Eğer sağlıklı bir ilişki istiyorsanız, bu şekilde davranan ailenizi ilişkinizden uzak tutmalısınız! 

Bu yazıyı anne ve babası boşanmış biri olarak yazıyorum. Babam da annemi bu saydığım davranışların biri yüzünden aldatmış ve sonunda annem ve babam boşanmıştı. Bu yazdıklarımı okursanız, belki ilişkinizi kurtarabilirsiniz. Eğer aldatıyor veya aldatılıyorsanız, bu bilgilerle sorunlarınızı çözebilirsiniz. Belki evlisinizdir ve çocuklarınız olabilir. Evliliğinizin bitmesi durumunda en çok zararı çocuklarınız görür. Çünkü, çocuklar siz boşandığınız zaman, ya babasını ya da annesini kaybediyor. Bu yüzden çocukların psikolojisi son derece bozuluyor ve bunalıma giriyorlar. 

Lütfen, eğer aldatıyor ve aldatılıyorsanız, boşanmaya karar vermeden önce bu yazımı mutlaka okuyun. Belki de, bu yazımı okuduktan sonra, bu sorunları çözebilir ve evliliğinizi kurtarabilirsiniz. Bu yazıma ve bloguma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder, blogumda güzel vakit geçirmenizi dilerim, yeni yazımda görüşmek üzere.


Bu yazıyı beğendiyseniz +1 butonuna basmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayınız. Ayrıca bana destek olmak için blog sayfamda bulunan Google reklamlarına da tıklayabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder