Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Gelecekte Işık Hızıyla Seyahat Mümkün Olabilir mi?

4 Şubat 2022 Cuma

Gelecekte Işık Hızıyla Seyahat Mümkün Olabilir mi?


Geçmişte, teknolojinin bu kadar gelişmiş olmadığı zamanda insanların örneğin İstanbul'dan Bursa'ya gitmesi 2-3 gün sürüyordu. Çünkü, o zamanlarda taşımacılık sadece atlarla yapılıyordu. O zamanlarda uzak bir şehre gitmek, günler hatta haftalar alıyordu. İletişim sadece mektuplarla kuruluyor, bunun için mektup güvercinleri ve postacılar görev alıyordu. Dünyayla iletişim kurmak bir yana, başka bir şehirle iletişim kurmak bile son derece zordu. İnsanların başka ülkeleri, o ülkenin insanlarını, kültürlerini, dillerini tanıma şansı bile yoktu. Ancak, günümüzde özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaşanan gelişmeler sayesinde, dünyanın öbür ucundaki insanlarla bile iletişim kurmak, sadece birkaç saniyeyi alıyor. Örneğin, benim birçok yabancı arkadaşım var. Bu arkadaşlarım genelde Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerin vatandaşlarıdır. Bu ülkeler, Türkiye'ye son derece uzaktır. Ancak, internet sayesinde yabancı arkadaşlarımla iletişim kurma hızım, nefes alıp vermekten bile daha hızlı! İnternet sayesinde insanlar başka ülkelerdeki insanlarla rahatlıkla iletişim kurabiliyor. Bu da birbirimize daha da yakınlaşmamızı sağlıyor. Peki, dünyanın öbür ucundaki insanlarla iletişim kurmak bu kadar kolaylaşmışken, aynı hızla uzak ülkelere seyehat etmek mümkün olabilir mi?

Şu anda bu sorunun cevabını bulmak imkânsız olsa da, belki gelecekte böyle bir şey mümkün olabilir. Çünkü, teknolojinin gelişmediği zamanlarda insanlar İstanbul'dan Çin'e gitmek istediğinde, bu yolculuk aylar belki de yıllar sürecekti... Ancak günümüzde yapılan hızlı uçaklar sayesinde bu süre 10-15 saate inmiş durumda. Yani, ben Çin'e uçakla gitmek istediğimde, sadece 10-15 saatte Çin'e varabilirim. Bence, gelecekte teknolojinin gelişmesiyle bu süre, 2-3 saate kadar inebilir. Daha hızlı uçaklar geliştirebilir, mesafeleri daha aza çekebiliriz. Belki bu durum, yakın gelecekte mümkün olabilir. Şu anda, dünyanın öbür ucuna gitmek en fazla 20 saat sürüyor. Türkiye'ye en uzak Asya ülkesi olan Güney Kore'ye gitmek bile sadece 18 saat. Belki üretilen uçak teknolojisini daha da geliştirirsek, bu 3-4 saate düşebilir. Ancak, belki de gelecekte, internetle dünyanın öbür ucundak insanlarla nasıl rahatlıkla ve ışık hızıyla konuşabiliyorsak, aynı o şekilde başka ülkelere de göz açıp kapayıncaya kadar gidebiliriz. Teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor ve bu böyle bir varsayımda bulunmak, pek de mantıksız değil. Bundan tam 20 yıl önce ilk çıkan cep telefonlarını hatırlıyorum. Bu telefonlarla bırakın internete bağlanmayı, insanları aramak bile son derece zordu. Daha sonra bundan 10 sene sonra fotoğraf çekebilen ve renkli ekran telefonlar çıktı. Bu telefonlar ilk çıktığında, insanlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu telefona sahip olan kişiler, zengin olarak ifade ediliyordu. Bu telefonlar son derece pahalıydı ve sadece birkaç kişi satın alabiliyordu. Bundan tam 5 sene sonra günümüzde herkesin kullandığı akıllı telefonlar üretilmeye başlandı. Bu dokunmatik telefonlar fotoğraf çekebiliyor, internete jet hızında bağlanabiliyor ve bilgisayarda yaptığımız tüm işlemleri rahatlıkla yapabiliyor. İşte, teknolojinin gelişme hızı bu kadar yüksek iken, neden geleceke ışık hızında seyehat mümkün olmasın? 

Belki de gelecekte insanlar, öyle bir teknoloji geliştirecekler ki, yabancı ülkelere gitmek, İstanbul'da Gaziosmanpaşa'dan Kadıköy'e gitmek kadar kolay olacak! Bence, yakın gelecekte böyle bir şey mümkün olabilir. Nasıl son 20 yılda sadece cep telefonlarında bu gelişmeler yaşandıysa, ulaşım teknolojisi de bu şekilde gelişebilir. Bilim insanları şu anda ışık hızında seyahat projesi üzerinde çalışıyorlar. Belki de ışınlanmak gelecekte mümkün olacak ve insanlar uzak bir yere gitmek istediklerinde, ışınlanma teknolojisiyle birkaç saniye içinde gitmek istedikleri yerde olacaklar. Belki de bunun için bir çalışma yapıyorlardır. Belki de önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde böyle bir şeye tanık olacağız. Belki de uçakların yerini ışınlanma cihazları yer alacak veya ışık hızıyla hareket eden metrolar inşa edilecek. Gerçekten, eğer böyle bir şey olursa, heyecan verici olur. İnsanlar, birbirileriyle daha iyi iletişim kurabilir. Sonuç olarak, teknoloji sürekli ve hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Işık hızında seyahat şu anda pek mümkün olmasa da, yakın gelecekte buna şahit olabiliriz. Umarım bu yazım hoşunuza gitmiştir. Yeni yazımda görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın.


Bu yazıyı beğendiyseniz +1 butonuna basmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayınız. Ayrıca bana destek olmak için blog sayfamda bulunan Google reklamlarına da tıklayabilirsiniz. Teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder