Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Dizilerin Topluma Verdiği Zararlar

5 Mart 2018 Pazartesi

Dizilerin Topluma Verdiği Zararlar

Son zamanlarda bir hayli yaygınlaşan televizyon dizileri, topluma bir hayli zarar vermektedir. Ben açıkçası bu diziler yüzünden, hiç televizyon izlemem. Diziler, genellikle toplumun ahlakını zedelemeye yönelik dizilerdir. 

Dikkat ettiyseniz, dizilerde anne babaya karşı geliniyor, zina ve fuhuş gibi iğrenç şeyler, halka normalmiş gibi aşılanmaya çalışılıyor. Hani biz çocukken, bize nasıl çizgi film izletirlerdi, şimdi de yetişkinlerin beynini oyalamak, hiçbir şey üretememelerini sağlamak, ahlaki gelişmelerine engel olmak için, diziler izletiliyor! Bence hiçbir farkı yok. İnsanlara kattıkları manevi değerler hiç yok.

   Resimde de görüyorsunuz! İnsanları çıplaklığa özendirip, ahlaklarını darmadağın ediyorlar. Tecavüzlerin ve istismarların bu zamanda bu kadar artmasının nedeni de bu dizilerdir. İşlenen şeyler hep entrika, aşk, aksiyon vs. İşte bunlarla oyalanan toplum, aslında ciddi bir zehri vücutlarına aldıklarının farkında bile değiller! Ben bu yazımı daha önce de yazmıştım ve haklı olduğumu da bugün görüyorum. Toplumu bilinçlendiren, ahlaken topluma bir şeyler kazandırmayı hedefleyen diziler, yok denecek kadar az! Önceden Muhteşem Yüzyıl diye bir dizide Kanuni Sultan Süleyman'a ağza alınmayacak hakaretler ediliyordu, şimdi de topluma aynı şeyler yapılıyor, fark yok! 

Hemen hemen herkes bu dizileri izliyor ve ciddi anlamda bu diziler insanların bilinçaltına işliyor. Bu diziler insanların düşünce ve fikirlerini ciddi anlamda etkiliyor ve bu dizide yaşatılmak istenen tarza, ulaşılmak istenen hedefe kolayca ulaşıyor. Diziler balığı yakalamak için bir olta atıyor ve balıklar hemen o oltaya gelip av oluyorlar! Yemin ediyorum, bu diziler kadar bu millete zarar veren başka kimse olmamıştır! Dizilere bakıyorum; ya entrika, ya kavga, anne babaya asi geliniyor, saygı denen bir şey sıfıra indirgeniyor, daha bir sürü şey. Zenginliğe insanlar özendirilmeye çalışılıyor. Yoka kanaat etmenin, ne kadar gereksiz bir şey olduğunu, para için her şeyin yapılabileceğini insanların beynine aşılamaya çalışıyorlar ve bunda da gayet başarılı oluyorlar! 

      Her zaman bu toplumun ahlakını bozmak, ruh hallerini darmadağın etmek için yapılan medyatik faaliyetler mevcut olmuştur. Önceden Yeşilçam'da bu konular işlenirken, şimdi de dizilerde yapılıyor. İnsan biraz aklını çalıştırsa, bu dizilerin insana ne kadar zarar verdiğini, ne yapmaya çalıştığını, kendisine ne öğrettiğini, neleri kazandırdığını ve neleri kaybettiğini çok rahat anlayabilir, kavrayabilir. Çok var böyle diziler, size saymakla anlatamam! Her kanalda, her akşam aynı saatte bu insanların ahlakını bozmak için yapılan, her türlü pisliğe insanları alıştırmak, her türlü sapıklığı insanların gözünde normalmiş gibi gösteren diziler, bugün toplumun bu halde olmasından sorumludur! Düşman aramak için, illa yurtdışına bakmayın! Asıl düşman; meydatik faaliyetlerdir. Medya, sürekli bu şekilde faaliyetler sergiliyor ve bunu bilerek yapıyor. Bu dizilerin, dış güçlerin oyunu olduğunu anlamak zor değil! Baktılar, daha önce topla tüfekle bu milleti yok edemediler, şimdi de medyayı kullanarak, onların ahlakını yok etmeye çalışıyorlar. Yani milleti yok etmeden, onları kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar. Ne kadar Avrupa'da pislik varsa, hepsini bu millete aşılamaya çalışıyorlar.


     RTÜK'den bir ricam olacak! Bu dizilerin topluma verdiği zarar ortada! İnsanlar her türlü ahlaksızlığı bu televizyon dizilerinden öğreniyor! Lütfen, bu tür dizilerin sonu gelsin ve toplum daha fazla zehirlenmesin artık! İnsanları bilinçlendiren, ahlaken doğru yola yönlendiren diziler yapılsın. Nasıl bak; Diriliş Ertuğrul dizisinde şanlı tarihimiz anlatılıyor; insanlar bu diziden şanlı dedelerini öğreniyor, aynı şekilde diğer diziler de öyle olsun. Toplum ahlakıyla, diğer toplumlara örnek olsun. Milli ve manevi değerlerden asla taviz verilmesin. Böyle ahlaksızlığı, her türlü pisliği insanlara öğreten diziler KALICI olarak ortadan kaldırılsın! 

Bu yazımı, umarım beğenirsiniz. Amacım dizileri izleyen insanları kınamak değil, insanları böyle tuzaklara düşmekten korumaya çalışmaktır. Lütfen mümkün mertebe, böyle dizilerden uzak durmaya çalışalım. Ahlaken ne kadar güçlü olursak, toplum olarak da o kadar ilerleriz. 

Bu yazımı beğendiyseniz +1 tuşuna basmayı ve daha fazla yazımdan haberdar olmak için blogumu takip etmeyi unutmayın. Beni desteklemek için de Google Reklamları'na tıklarsanız çok sevinirim. 

Yeni yazımda görüşmek üzere! Hoşçakalın...
Kaan Akalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder