Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Sporun Önemi ve Spor Yapmanın Sağlığa Faydaları

3 Mart 2022 Perşembe

Sporun Önemi ve Spor Yapmanın Sağlığa Faydaları

Sporun Önemi ve Spor Yapmanın Sağlığa Faydaları

Şüphesiz ki, spor yapmak sağlık için çok önemlidir. O yüzden herkes, vakit buldukça spor yapmalıdır. Spor yapmanın hem fiziken hem de psikolojik olarak birçok yararı bulunmaktadır. Bu makalemizde, neden spor yapmamız gerektiğini, spor yapmanın neden bu kadar önemli olduğunu ve spor yapmanın fiziki ve psikolojik sağlığımıza ne gibi yararları olduğunu inceleyeceğiz.

Spor Yapmanın Önemi

Vücudumuza kalori aldığımızda, bunları harcamamız gerekir. Örneğin, günlük kalori ihtiyacımız 3400 kalori olsun. Biz yediklerimizle 3800 kalori almış ve bu sınırı aşmış olalım. Bu kalori yakılmadığında vücut bu kaloriyi yağ olarak depoluyor ve bunun sonucu olarak kilo almaya başlıyoruz. İşte, düzenli spor yaptığımızda, bu aldığımız kaloriyi yaktığımız için, kilo almaktan da kurtulmuş oluyoruz. Yani, kilo vermek ve mevcut kilonuzu korumak istiyorsanız, spor yapmak son derece önemlidir! Sadece kilo açısından değil, sağlıklı olmak isteyen ve sağlığına önem veren herkesin de spor yapması gerekir! Spor yapmak için hiç vaktiniz yoksa, şunları yapabilirsiniz: 
  • Asansör yerine merdivenleri kullanın: Merdiven çıkmak, çok iyi bir spordur. Hem bacak kaslarınızın çalışmasına hem de vücudunuzdaki fazla yağların yakılmasına yardımcı olur. Spor yapmak için hiç vaktiniz olmasa da, eve veya işyerine giderken, asansör yerine merdivenleri kullanmak, spor için çok iyi bir alternatif olacaktır. 
  • Varmak istediğiniz yerdeki duraktan önceki bir durakta inin: İşe veya okula giderken ve dönerken, eğer işe veya okula otobüs, metro, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarıyla gidiyorsanız, inmeniz gereken duraktan bir durak önce inebilirsiniz. Böylece, gideceğiniz yere doğru daha fazla adım atmış olursunuz. Örneğin normalde ineceğiniz duraktan işe veya okula giderken 2.000 adım atarken, bir önceki durakta inerek bu adımı 5.000 adıma çıkarmış olursunuz. Bu şekilde, fazla zaman kaybetmeden, günlük sporunuzu yapmış olursunuz.
  • Evde egzersiz yapın: Eğer spor yapmak için hiç vaktiniz yoksa veya spor yapmaya üşeniyorsanız, YouTube'da bulabileceğiniz birçok kısa ve kolay egzersiz videoları ile günlük sporunuzu yapabilirsiniz. Böylece hem yorulmadan hem de fazla zaman kaybetmeden, vücudunuzun ihtiyacı olan sporu yapmış olursunuz.  

 Sporun Sağlığa Faydaları 

Spor yapmanın fiziki ve psikolojik sağlığımza birçok faydası bulunmaktadır. Spor yapmanın sağlığımıza olan faydalarını maddeler halinde, şu şekilde sıralayabiliriz: 
  • Spor yapmak bağışıklık sistemimizi güçlendirir,
  • Spor yapmak kilo vermemizde büyük bir ölçüde yardımcı olur,
  • Spor yapmak vücudumuzda biriken toksitlerin dışarı atılmasını sağlar,
  • Spor yapmak vücudumuzda mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlar ve bu sayede depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara karşı korur,
  • Spor yapmak daha dinç ve enerjik hissetmemizi sağlar; halsizlik ve bitkinlik gibi şikayetlerden kurtulmamıza yardımcı olur,
  • Spor yapmak vücudumuzun daha çekici ve düzgün görünmesini sağlar.

Sonuç olarak...

Spor yapmanın sağlığımız için ne kadar önemli olduğu, şüphesiz tartışılamaz bir gerçektir. Sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen her birey, sağlığı için spor yapmalıdır. Hareketsizlik, vücudumuzda birçok rahatsızlığa neden olmaktadır. Düzenli spor yaptığımızda hem vücut hem de ruh sağlığımızı koruyabiliriz. Onun için diyoruz ki, "İşleyen demir pas tutmaz."




Bu yazıyı beğendiyseniz, Kişisel Yazılarım blogumu takip ederek, yeni gönderilerden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Kişisel Yazılarım'daki gönderileri sosyal ağlarınızda paylaşarak, daha fazla insanın okumasına yardımcı olabilirsiniz. Kişisel Yazılarım bloguma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, Kişisel Yazılarım blogumda keyifli vakit geçirmenizi dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder