Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Kahve Bağımlılık Yapar mı?

6 Mart 2022 Pazar

Kahve Bağımlılık Yapar mı?

Kahve Bağımlılık Yapar mı?

Herhalde sizler de bizim gibi kahve içmeyi seviyorsanız, kahvenin bağımlılık yapıp yapmadığını merak ediyorsunuzdur. 

İşte Kişisel Yazılarım'ın bugünkü makalesinde, kahvenin bağımlılık yapıp yapmadığını, kahve bağımlılığına neden olan maddenin ne olduğunu, kahve bağımlısı olduğunuzu nasıl anlayabileceğinizi, sizlerle incelemeye çalışacağız.

Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Eğer günde 4-5 fincandan fazla kahve tüketiyorsanız, siz de kahve bağımlısı olmuşsunuz demektir. Ancak, biz bu yazımızda kahvenin neden bağımlılık yaptığını sizlerle paylaşmak istedik. Kahvenin bağımlılık yapmasının nedeni kahvenin kendisi değil, içinde bulunan kafeindir. 

Kafein nedir?

Kafein kahve, kakao, çay ve kola gibi yiyecek ve içeceklerde bol miktarda bulunan bir maddedir. Bu madde vücuda keyif verdiği için, canımız sürekli kafein içeren içeceklerden içmek istiyor. Bunun başında da kahve yer alıyor. Kahve kafein açısından en zengin içeceklerden biridir. Aslında kahvenin bizi dinçleştirmesi ve zihnimizi açmasının nedeni de kafein denen bu maddedir. Kafein aslında kahveyle birlikte tüketildiğinde çok zararlı değildir. Aslında kafein, vücudumuzu kansere karşı korumaktan, metabolizmamızı hızlandırmaya kadar birçok yararı olan bir maddedir. 

Kafein neden bağımlılık yapar?

Kafein, keyif verici bir maddedir ve bu yüzden kahveyi severek tüketiriz. Günde 4-5 fincan kahve tükettiğimizde, kafein vücudumuzda bir bağımlılığa neden olmaktadır. Sabah kahve içmeden uyanamamamız ve kahve içmeden sürekli yorgun ve bitkin hissetmemiz de, işte bu yüzden. 

Kafein bağımlısı olduğunuzu nasıl anlarsınız? 

Aslında bu sorunun cevabı çok basit! Ancak kafein bağımlısı olduğunuzu nasıl anlayabileceğinizden bahsetmek istersek, şu birkaç madde altında inceleyebilirsiniz: 
  • Kahve içmediğinizde sürekli kendinizi bitkin ve yorgun hissedersiniz,
  • Kahve içmek size dünyanın en güzel şeyi gelir, kahve içmeden yapamazsınız. 
  • Günde en az 4-5 fincan kahve tükettiğinizde, kendinizi zinde ve zihniniz açık hissedersiniz.
  • Aşırı kahve tükettiğinizde, kalp çarpıntısı, sinirlilik gibi olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Aslında kafein bağımlılığı, diğer bağımlılık çeşitlerine nazaran oldukça masum kalmaktadır. Çünkü kafeinin vücudumuza zararından çok yararı bulunmaktadır. Uzmanlar ayrıca sürekli kahve içmenin de ömrü uzattığını belirtmektedirler. Bu nedenle, kafein bağımlılığı ayrıca ömrümüzün de uzamasına yardımcı olabilmektedir. Siz de bizim gibi kahve bağımlısıysanız, korkmanıza gerek yok demektir.


Bu yazıyı beğendiyseniz, Kişisel Yazılarım blogumu takip ederek, yeni gönderilerden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Kişisel Yazılarım'daki gönderileri sosyal ağlarınızda paylaşarak, daha fazla insanın okumasına yardımcı olabilirsiniz. Kişisel Yazılarım bloguma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, Kişisel Yazılarım blogumda keyifli vakit geçirmenizi dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder