Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Elektrik Olmadan Yaşayabilir miyiz?

8 Kasım 2016 Salı

Elektrik Olmadan Yaşayabilir miyiz?

Elektrik 
Elektrik, modern dünyanın olmazsa olmazıdır. Bugün her insanın her gün kullandığı elektrik olmadan, yaşayabilir miyiz? Elektriği önemli yapan şey nedir, bununla ilgili bir beyin fırtınası yapmak istedim. 

Elektrik, 1800 yılında Alessandro Volta tarafından icat edilmiştir. Elektrik, zaman geçtikçe önem kazanmaya başladı. Bugün ısınmada, aydınlatmada, yemeklerin pişmesinde ve saklanmasında yaygın olarak kullandığımız elektrik, hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Elektrik için, önemli olan akımdır. Elektrik akım olduğu müddetçe varlığını sürdürmektedir. Elektriğin hayatımızda önemli bir yer tutmasına karşın, insan sağlığı için oldukça tehlikelidir. Günümüzde birçok insan elektrik çarpmasıyla hayatını kaybetmektedir. Elektrik tıpkı ateş gibi hem ihtiyaç duyulan hem de büyük tehlikeleri olan bir enerjidir. 

Elektrik hakkında birkaç bilgi verdikten sonra, elektriksiz hayat nasıl olurdu ona bakalım: 

  • İlk olarak, aydınlanmak için gaz lambalarını ve ısınmak için de sobaları kullanıyor olurduk. 
  • Elektrik, radyasyon yayan bir enerjidir. Radyasyon da, günümüzdeki birçok tehlikeli hastalığın da sorumlusudur. Eğer elektrik olmasaydı, radyasyon da olmayacaktı. Bu nedenle de, hastalıklar bu kadar artış göstermeyecekti.
  • Elektrik olmasaydı, bugün bilgisayarları, telefonları kullanmayacaktık. Halen daha mektup ve duman ile haberleşecektik. 
  • Elektrik olmayan bir dünyada, kuşkusuz daha temiz bir çevre olacaktı. Elektrik, fabrikaların çalışması için gereklidir. Bu fabrikalar da, çevre kirliliğinin en temel sebeplerindendir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder