Hepimizin yaşadığı o kara geceye bir bakalım.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, milyonlar sokaklara döküldü. Bu darbe girişiminde birçok vatandaşımız şehit ve gazi oldu. Şimdi darbenin ne demek olduğuna ve nasıl olduğuna bir bakalım.
Darbe Nedir?
Darbe, ülke yönetimini saf dışı bırakmak suretiyle askerler tarafından ülke yönetimine el konulmasıdır. Bu şekilde ülke en az 10 yıl geriye gitmektedir. Darbede amaçlanan olay, yönetimi devirerek, yerine başka bir hükümet getirmektir.
Daha Önce Yapılan Darbe Girişimleri
Daha önce de 1980'lerde yaşanan Kenan Evren darbesi, bunun en güzel örneğidir. O gün yaşanan darbe teşebbüsünden önce, her yerde sağ-sol çatışması baş gösteriyordu. Sokaklarda terör estiriliyor, bunun zararını da yine en çok masum insanlar görüyor. Yaşanan 1980 darbesiyle, darbeye karşı direnen milyonlarca masum insan öldürülmüştü. Ama bu darbenin amacı terör değil, bu sağ-sol çatışmasına son vermekti. Yani Kenan Evre-nin bu darbeyi yapmaktaki amacı, ülkeyi bölmek veya işgaline sebep olmak değildi. Ama a-macı her ne olursa olsun, yapılan darbeler devlete ve millete büyük zararlar vermektedir.
Ancak 15 Temmuz'da yapılan darbe teşebbüsü, tamamen ülkeyi bölme amaçlıydı. Hatta iş-gal kuvvetleri planlarını çoktan yapmıştı. Fetö denilen örgütün gerçekleştirdiği bu terör sal-dırısında bir sürü masum vatandaş hayatını kaybetti. Bu terör olaylarının arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğu belirtildi. Bu fetö mensuplarının tüm devlet dairelerinde bulun-duğu ve hatta cumhurbaşkanının baş korumasının da fetöcü olduğu ortaya çıktı. Bu kez yapılmaya çalışan darbe girişiminin hiçbir iyi niyet taşımadığı ortadadır. Kısacası bu yapılan darbe girişimi, aslında işgal girişimidir. Girişimin ne kadar ağır bilançoya mal olduğunu bili-yoruz.
Bu Darbe Girişimi Bir Tiyatro muydu?
Şimdi 15 Temmuz'da yaşanan bir darbe girişiminin tiyatro olması demek, cumhurbaşkanın kendi halkını öldürmüş olması demek değil mi? Madem bu bir tiyatro, neden Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye kalktılar? Bu darbe girişimi bir oyun ise, o zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın fetö ile işbirliği yaptığı anlamına geliyor. Recep Tayyip Erdoğan bu darbeyi yapacak kadar zalim olsaydı, 12 sene boyunca iktidarda kalamazdı ve cumhurbaşkanı ola-mazdı. Kısacası bu darbe girişiminin asla tiyatro olmadığı ortadadır. Zaten bir sürü insanın da ölmesi, bu darbe girişiminin tiyatro olmadığını kanıtlar niteliktedir.
Halkımız 15 Temmuz'da sokağa çıkmasaydı ve o darbe girişimi başarılı olsaydı, şunlar olabilirdi:
- Sokağa çıkma yasağı uygulanırdı. Kafayı dışarı çıkaran ya tutuklanır, ya da öldürülürdü.
- Ölü sayısı çok daha fazla olurdu. Her direniş gösteren, öldürülürdü.
- İnternet, telefon ve televizyon bağlantıları kesilirdi. İnsanların haberleşebilmesi engellenirdi.
- Dış güçler işgal planlarına başlarlardı. Başta Amerika, Rusya, İngiltere toprakları paylaşmaya başlarlardı.
- Ülke en az 50 yıl geriye giderdi.
- İnsanların banka hesaplarındaki paralarına el konulurdu.
- Türkiye'de iç savaş çıkar ve genel bir kaos egemen olurdu. Kısacası Suriye'den farkımız kalmazdı.
Bu saydıklarımın darbe girişiminden çok işgal girişimine girdiği çok açıktır. Kısacası bu darbe/işgal girişimi başarılı olsaydı, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığından söz edilemezdi. Bu darbe girişiminin başarısız olması bize pekçok şey kazandırdı:
- Birlik/beraberlik tekrar güçlendi.
- İnsanlar siyasi görüşlerini bir tarafa bırakarak, sadece vatan için mücadele ettiler.
- Vatan sevgimizin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladık.
- Teknoloji değil, iman kazandı. Türk milletinin imanı en büyük silahıdır. Bu da darbe girişiminin engellenmesinde etkili oldu.
- Kimin dost/düşman olduğu ve bu terör olaylarının arkasında kimin olduğunu öğrenmiş olduk.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Siz de yorumlarınızla görüş ve düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.
Lütfen destek için Google Reklamları'na tıklamayı unutmayalım. :)
Kaan Akalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder