Kişisel Yazılarım if(window.location.href == 'https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com' || window.location.href == 'https://kisiselyazilarim.blogspot.com' ) { window.location="https://kisiselyazilarimkaan.blogspot.com"; } Kişisel Yazılarım : Namaz Kıymetli Bir Nimet

16 Ekim 2016 Pazar

Namaz Kıymetli Bir Nimet


   Allah'ın tüm insanlara, iman etmekten sonra verdiği en önemli görevdir namaz. Namaz, insanı Allah'a yaklaştıran bir vesiledir. Namazla insan Allah'a karşı ne kadar aciz olduğunu ve O'na ne kadar muhtaç olduğunu anlayabilir. Her şeyi kusursuz bir düzenle yaratan Cenab-ı Allah, bizden sadece namazı istiyor. Önemsemediğimiz namaz, aslında çok şeyi ifade ediyor. Namaz kılan bir insan, kendini daima huzurlu hisseder. Namaz ölmüş kalpleri, tekrar diriltir. Namaz kılan insan her beş vakit, nefsini törpüler. Namaza Allah'ın hiç ihtiyacı yok. Allah, namazı bizim için emrediyor. Namazın insana verdiği maddi ve manevi faydalar saymakla bitmiyor. Namaz, bir emir olmasının yanı sıra bir nimettir. Namazla insan, kendini bulur. Bir Rabbinin olduğunu hatırlar. Sahipsiz olmadığını anlar. Onu koruyan, onu bağışlayan, onu duyan, onu gören bir Rabbinin olduğunu bilir. 
   Namaz kılan bir insan, sıkıntılara karşı sabretmeyi öğrenir. Çünkü bilir ki, sıkıntıyı veren Allah, çaresini de verecektir inşaAllah! 
   Bir düşünelim. Yüce Allah, bizim için o kadar güzel nimetler yaratmış. El, ayak, yüz, kol ve tüm azaları, en güzel şekilde yaratmış. Biz bu kıldığımız namazlarla, asla Allah'a karşı borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak Allah'ın bizden istediği sadece, beş vakit namaza sıkıca sarılmamız ve O'nu tesbih ederek, O'na yönelmemizdir. Allah insanı, aciz bir surette yaratmıştır. Bunun nedeni, insanın Allah'a teslim olmasını kolaylaştırmaktır. Namaz da bu teslim oluşun işaretidir. Namaz, Allah'a teslimiyetin ve yönelmenin vesilesidir. Namaz, insanın sırat köprüsünde geçmesini sağlayan bir ibadettir. Namaz kabirde arkadaş, ahirette yoldaş ve şefaatçidir. Namaz kılan bir insan, güçlü bir manevi kalkana alınır. Namaz insanı kötülüklerden, kötü arkadaşlardan, büyük ve küçük günahlardan korur. 
   Kısacası önemsizmiş gibi görünen namaz, hayatımızın en önemli parçasıdır. Namaz, her Müslümanın beş vakit yararlanması gereken bir nimettir. Yoksa(Allah muhafaza), günahların içinde boğulup gidecektir. Müslüman, namazla bilinir. İslam dini Müslümanı namaz kılan olarak tanımlar. Namaz kılmayan bir Müslüman, bu iddiasından nasıl emin olabilir? Hem kendisini yaratan, onu her zaman gören ve işiten, ona şah damarından daha yakın olan Rabbini nasıl fark etmeyebilir? 
  İşte namaz, ihlasın özüdür. İhlas, insanın Allah'ı görürmüşçesine ibadet etmesidir. Allah'ın her an onu görüp gözettiğini, onu işittiğini bilerek O'na yönelmesidir. İşte namaz da ihlaslı olduğu zaman, kişi namazdan tat almaya başlar. İhlaslı kılınan bir namaz, insanın hem dünyada hem de ahirette saadetine vesile olacaktır inşaAllah. 
   
   Yüce Allah, hepimizi namazını hakkıyla kılan ve namazı seven, Rabbini seven ve O'na hakkıyla yönelen kullarından eylesin. (Âmin!..) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder